Agenda
MENU
sprekerworkshopscoachingblogreferentiesharry slagmancontact

Presenteren met een verhaal; Storytelling

 • Workshop van 9.30 uur tot 16.00 uur
 • Maximaal 6 deelnemers
 • Inschrijven voor €395,- exclusief BTW
 • 15% korting op 2e deelnemer per organisatie.
 • Tot 2 maanden na de workshop sparren en feedback
 • In-company is mogelijk.
 • Certificaat: "Presenteren met een verhaal; Storytelling!"

Eerstvolgende workshop 'Presenteren met een verhaal; Storytelling' is op 6 maart 2024. De locatie voor deze workshop is Amsterdam

Direct inschrijvenAgenda
Doing a presentation, remember there is only one important sheet. You!

Presenteren met een verhaal; Storytelling!

Wil jij de aandacht vasthouden? Jouw boodschap overbrengen? Mensen in actie krijgen? Mooi! Dat is precies wat je leert in deze training.

Nadat je bent meegenomen in de dynamiek van Storytelling, waarom het werkt, hoe het werkt en wat je er allemaal mee kunt, gaan we aan de slag met het uitwerken van een eigen verhaal dat past bij jouw presentatie én werksituatie. Een verhaal, dat je de volgende dag direct kunt gebruiken. Interactief én praktijkgericht!

Natuurlijk hebben we het over "technieken" maar dat doen we niet te lang. In deze training investeren we in het "maken van het verschil." Hoe overtuig je de ander, hoe maak je verbinding en hoe maak je complexe materie begrijpelijk?

We gaan op zoek naar het best passende verhaal, werken het uit en oefenen in het vertellen van het verhaal.

Om 16.00 uur:

 • Weet je waarom Storytelling altijd werkt.
 • Ken en herken je de belangrijkste leer- en beslisstijlen van de ander.
 • Weet je hoe en waar je jouw verhalen kunt vinden.
 • Ken je de opbouw van een verhaal en kun je die steeds opnieuw gebruiken.
 • Ben je in staat verhalen te gebruiken in jouw presentaties.
 • Ken je de belangrijkste presentatietechnieken en weet die toe te passen.
 • Heb je genoten van een energieke dag...en popel je om aan de slag te gaan met jouw verhalen.

En...je hebt een verhaal, dat je de volgende dag direct kunt gebruiken!

We hebben het over

 • De dynamiek van Storytelling.
 • De verteller en de presentator.
 • Leer- en beslisstijlen. Wie is mijn "publiek?"
 • Wat wil je bereiken?
 • Wat is je (kern)boodschap?
 • Het strategisch inzetten van een verhaal.
 • Verhalen integreren binnen je presentatie
 • De opbouw van een verhaal in 9 stappen

Je krijgt mij erbij!

Van mij mag je verwachten dat ik je met passie, enthousiasme én humor help, prikkel, ondersteun, uitdaag en...confronteer. En je mag feedback verwachten waarmee je niet alleen tijdens de workshop iets kunt, maar ook daarna. 

Natuurlijk zorg ik voor voldoende voorbeelden én deel ik eigen ervaringen. Succesvolle én minder succesvolle...

Open of in-company

Wil jij met trots en plezier voor een groep staan? Je boodschap pakkend overbrengen en aanzetten tot actie? Meld je dan aan via een open inschrijving.

De groep is klein, zodat er volop tijd is om te oefenen, om feedback te krijgen én...te leren van andermans ervaringen.

Wil je samen met collegae deze workshop volgen of is de workshop een mooi onderdeel van bijvoorbeeld een 2-daagse. Dat kan! Vraag me dan naar de mogelijkheden.

Binnen 2 dagen na jouw inschrijving neem ik contact met je op om te toetsen of jouw verwachtingen passen bij de workshop. Pas daarna is de inschrijving definitief. Zo weet je zeker dat je krijgt wat je verwacht!

Presenteren met een verhaal; Storytelling

... en wat anderen hierover zeggen.

Gert-Jan Koetsier

Manager BD / Wecreate Consulting

We hebben met ons team een geweldige 2-daagse training van Harry gekregen. In korte tijd hebben we veel kunnen bijleren en een heleboel tips & tricks meegekregen. De verhalen die we deze dag individueel en met het team hebben uitgewerkt, kunnen we vanaf morgen direct gebruiken richting onze klanten en collegae.

Mooie bijvangst; We hebben elkaar als team beter leren kennen en de 2 nieuwe medewerkers hebben de beste Onboarding gehad die ze zich konden wensen.

Passie en enthousiasme voor het vak spatte er deze dagen vanaf. Eerlijke, opbouwende en soms confronterende feedback kregen we in een veilige setting, die Harry wist te creëren. Zeer aan te bevelen!

Marc Latupeirissa

Management / Sports and Business

De training Storytelling en trainer Harry zijn top!

Waarom een top training? De training heeft mij laten inzien dat storytelling een krachtige methode is om met anderen te communiceren. Ik heb tijdens de training geleerd hoe ik op korte en krachtige wijze, mijn boodschap authentiek kan overbrengen. De trainingsdag vloog voorbij!

Trainer Harry is zelf een absolute expert op het gebied van Storytelling en een goede menselijke trainer/coach. Hij is goed in staat om zijn kennis over te dragen. Daarnaast is hij goed in staat om mij tijdens het oefenen direct bij te sturen of bepaalde relevante zaken in te laten zien.

De training is opgebouwd uit korte ‘blokjes’ waarin afwisselend (niet te veel) theorie wordt behandeld en ik door oefening zelf (en met anderen) aan de slag ga met mijn verhaal.

Tijdens en tussen de ‘blokjes’ liet hij de groep direct voorbeelden horen en ZIEN. Hij haakt daarbij direct aan bij iets wat op dat moment ter sprake komt. Door er direct uitleg bij te geven, geeft hij inzicht in de methode en de toepassing ervan.

Deze constante herhaling en voordoen werkte voor mij. Daarnaast geeft Harry tijdens de oefeningen, daar waar nodig, direct feedback en feedforward.

Een training waarin ik snel en op een voor mij aansprekende wijze heb geleerd hoe ik op krachtige wijze mijn boodschap authentiek kan brengen! Ik denk echt dat dit iets is dat voor mij werkt. Thanks Harry!

Imke Vis

Manager Marketing / Youseeq

"Wij zijn een tikkeltje anders dan normaal..."

Dit motto, ons motto, stond in de schijnwerpers afgelopen vrijdag. Met het hele team volgden wij een workshop van Harry. Hij nam ons mee in de zakelijke kracht van verhalen en liet ervaren wat een verhaal écht goed maakt.

Dat Youseeq een tikkeltje anders is weten wij allemaal wel, maar hoe dat er in de praktijk eigenlijk uit ziet? Tja....

We gingen aan de slag met persoonlijke ervaringen die alles zeggen over "een tikkeltje anders" en deelden dit vervolgens met elkaar. Dit gaf inzicht en leverde ontzettend veel inspirerende verhalen op. Mooi om te horen hoe iedereen "anders" toch net iets anders vindt.

Uitgebreid stonden we stil bij de vraag "wie is mijn publiek." Je kunt nog zo'n goed verhaal hebben, als het niet aansluit bij degene tegenover je, valt je verhaal compleet in het water. We leerden hoe je jouw verhalen zo kunt "tweaken" dat het passend is voor ieder publiek.

Het was niet alleen een ontzettend waardevolle dag. We hebben er als team een heerlijke boost energie van gekregen!

Menne Vliem

Manager Finance / Nijestee

Je hebt van die trainingen waarvan je niet precies weet wat je kunt verwachten...

Soms vallen ze wat tegen, soms voldoet ze aan mijn verwachtingen en slechts een beperkt aantal trainingen / trainers maken echt impact en heb ik het er jaren later nog over.

Deze training storytelling valt voor mij zeker in de laatste categorie.

Vanaf de allereerste minuut had Harry mijn aandacht. Met wat een gemak kan hij input van de deelnemers omzetten naar verschillende type verhalen waarbij hij altijd rekening houdt met het soort (fictieve) publiek.

Harry kan uitmuntend goed en ogenschijnlijk simpel bruggetjes maken tussen privé verhalen en inhoudelijke onderwerpen. Ik vind dat echt fascinerend. Volgens mij heeft hij een onuitputtelijke bron van (koppel) woorden / zinnen waardoor hij op elke situatie adequaat kan reageren.

En dan nog de energie, de humor, de interactie met de deelnemers en het onderlinge vertrouwen dat hij tijdens zijn training weet te brengen / creëren. Echt knap.

Dit is een training met impact die ik iedereen van harte kan aanbevelen.

Patrick de Gram

Categorymanager / Hago Zorg

Deze maand de training Storytelling gevolgd bij Harry. Het was een geweldige, leerzame dag. Harry maakt je bewust hoe je een goed verhaal kunt vertellen aan ieder publiek.

Hij laat je nadenken over een goede opbouw en het op de juiste manier maken van je punt.

Kort, maar krachtig als je gesprekspartner daar van houdt, uitgebreid als de ander veel details wil horen en met onderbouwing als de ander van de harde feiten is. Super waardevol.

Belangrijkste les: iedere organisatie kent 1000 verhalen. We hebben ze nog niet allemaal gevonden in een week, maar zijn inmiddels druk aan het verzamelen. Dank Harry!

Edwin Zonder

Foreign Investments / BOM

Eindelijk eens een menselijke trainer. Gedreven door zijn eigen passie en ervaring. Geen trucjes, geen toneelspel. Nee, lekker gewoon en puur natuur. Een verademing.

Een voornemen dat ik al meer dan twee jaar geleden uitte: ik wil leren om mijn boodschap nóg beter te laden. Vandaag was het dan zover. Harry heeft mij en mijn collega's geholpen om dat waar wij goed in zijn, nóg beter te kunnen vertalen. Vertalen in verhalen. Dat dus!

Dank je wel Harry, het was groots!

Annemiek van Kraay

Accountmanager / Driessen

Met een grote glimlach en stuiterend van de energie om direct aan de slag te gaan met alle handvatten en eye-openers reed ik naar huis.

Wat een mooie training! Het enthousiasme en energie waarmee Harry zijn verhaal vertelt werkt aanstekelijk. Het programma heeft een goede opbouw. In de ochtend gestart met de theorie om het in de middag zelf te kunnen toepassen. De training voelde voor mij als een cadeautje.

Tegen iedereen die nog twijfelt zeg ik...DOEN!

Saskia Huitkar

Ondernemer / SasKruus

Onlangs heb ik bij Storybusiness de training "Presenteren met een verhaal; Storytelling" gevolgd. Mijn partner had eerder een training bij Harry gevolgd en was daar zo enthousiast over dat ik nieuwsgierig werd.

Dat Harry en ik de passie voor verhalen en storytelling delen was snel duidelijk maar ook het verschil tussen het geschreven en gesproken woord werd snel helder. Met praktische tips en concrete voorbeelden zet Harry je gelijk aan het werk. Hierdoor dwing je jezelf om het geleerde gelijk om te zetten in handelen.

Met heldere feedback en motiverende woorden stimuleert Harry je om telkens een verbeterslag te maken.

Het grote verschil met andere trainingen die ik in het verleden gevolgd heb? De energie, oprechte motivatie om je verder te helpen en het plezier in de samenwerking spatten ervan af! Inspirerend en zeker voor herhaling vatbaar. 

Lisette Pool

Consultant / Jong & Laan

Eind vorig jaar hebben we bij Harry een 2-daagse training Storytelling gevolgd. Harry heeft ons meegenomen in "hoe vertel jij je eigen verhaal, het verhaal van je collega en het verhaal dat hoort bij Jong & Laan." Wat een geweldige manier om elkaar nog beter te leren kennen!

Bij Harry voel je je al heel snel op je gemak. Hij is als geen ander in staat om de hele groep erbij te betrekken. Daarnaast is Harry zelf een inspirator met zijn eigen verhaal...hoe hij in het leven staat en de keuze heeft gemaakt voor zijn eigen bedrijf.

Harry leert je je eigen verhaal nog beter te vertellen en daarnaast geeft hij opbouwende feedback waar je echt mee verder kunt.

Bedankt Harry dat je ons de handvaten hebt gegeven om verder te bouwen aan ons mooie team!

Monique Amse

Directeur / Mediastages

"2 dagen training via ZOOM? Killing, niet doen!" Dat advies kregen we van alle kanten voordat we begonnen aan de training van Harry. Maar niets bleek minder waar Hoe bijzonder! 

Harry heeft het, met het grootste gemak, voor elkaar gekregen om ons team 2 gehele dagen gemotiveerd en geënthousiasmeerd deel te laten nemen aan zijn training 'Communiceren met een verhaal: Storytelling'.

Een training die ons lekker op scherp heeft gezet om onze eigen communicatie richting alle stakeholders weer eens goed onder de loep te nemen. Dank Harry voor je scherpe blik, je kritische noten en je tomeloze energie.

Aafke Baars

Psycholoog / ACT

Wil je leren het anders te doen? Pakkender, persoonlijker, duidelijker je boodschap neerzetten? Dan is de workshop "Presenteren met een verhaal; Storytelling!" echt een aanrader. We stonden niet alleen stil bij de theorie, maar brachten het ook direct in de praktijk en kregen vervolgens bruikbare feedback. Ik ben zeer geïnspireerd en gemotiveerd om het toe te gaan passen in al mijn komende workshops en lezingen.

Jonice van Limbeek

Brand Lead / Novartis

In ons vak hebben we het vaak over complexe onderwerpen. Het valt niet mee om dat begrijpelijk te maken voor anderen.

Twee dagdelen nam Harry ons online mee in de zakelijke kracht van verhalen én hoe je complex begrijpelijk kunt maken. Inspirerend, leerzaam en direct toe te passen.

Harry, ontzettend bedankt voor de positieve energie en inspiratie die je zelfs virtueel door een scherm hebt kunnen overbrengen.

Het beeldscherm zat geen moment in de weg.

Yoran Boer

Fiscalist / Jong & Laan

"Al werkt de schoenendoos voor je administratie nu nog fijn. Met jouw passie voor je vak wordt deze snel te klein."

Dank voor 2 gave, leerzame, energieke en uiterst interessante trainingsdagen. Natuurlijk weet ik nu dat dit geen echte kernboodschap is en bovendien te lang, maar het zegt wel alles over jou als trainer, professional en mens.

Irene Kaptein

Eventmanager / Jaarbeurs

Zet mij op een podium om een presentatie te mogen geven en ik word helemaal blij.

Het overbrengen van een boodschap samen met mijn enthousiasme is iets wat ik echt leuk vind om te doen. Maar hoe verpak je dit nu in een verhaal dat écht blijft hangen en waar je je publiek mee boeit. Een vleugje humor, de boodschap, persoonlijk tintje, emotie en zijn wie je bent.

De dag van gisteren is voorbij gevlogen! Het aanstekelijke verhaal van Harry tijdens de workshop "Presenteren met een verhaal: Storytelling!"  zette mij 'aan' om creatiever na te denken over wat je nu eigenlijk wilt vertellen. En hoe je dat slim, logisch en pakkend kan doen.

De dag was eigenlijk te kort!

Debbie Tejaris

Communicatie / Humanitas

Mijn eerste workshop na de intelligente lock-down in juli was de sprankelende en leerzame workshop “Presenteren met een verhaal; Storytelling!” 

Ondanks dat ik in het verleden al eerder een training in presentatietechnieken had gehad, heb ik weer nieuwe kennis en vaardigheden opgedaan. Harry is een energieke trainer en verteller met onwijs veel kennis en nog meer bijpassende (vaak hilarisceh) anekdotes.

Tijdens deze zeer waardevolle eendaagse training krijg je voldoende handvatten om zelf een authentiek en goed verhaal te presenteren: ongeacht je publiek! Geen ‘old skool’ powerpoints meer voor mij. Er is zowel voor, tijdens als na de training voldoende tijd en ruimte voor alle deelnemers.

Al met al een echte aanrader deze workshop!

Marjan Gorissen

Schrijfster / Verdwijning van Robin

Toen ik Harry ontmoette was ik direct onder de indruk. Deze man kan prachtig en krachtig vertellen. Ik vroeg hem me te helpen mijn verhaal, waarover ik het boek "De verdwijning van Robin"  heb geschreven, te vangen in een presentatie / lezing.

Samen werkten we naar een prachtig verhaal. Ik beveel Harry van harte aan. Als coach en als spreker.

Charles van Donselaar

Facilitair / De Key

Een mooie workshop "Presenteren met een verhaal; Storytelling!" van Harry gevolgd. Mooie opbouw van de dag, waardoor we naar hét moment van de dag werden geloodst: het vertellen van je eigen verhaal.

Enthousiast, laagdrempelig en energiek coacht Harry je naar het eindresultaat. Zijn voorbeelden en eigen verhalen zijn herkenbaar en authentiek.

Ik heb ervan geleerd en genoten!

Sandra Bello

Directeur / IMOZ

"Weet je hoe ik het zie? Jij verkoopt energie en "toevallig" ben je ook nog eens heel goed in wat je doet."

Mensen helpen bij het vinden, versterken en gebruiken van verhalen in een zakelijke omgeving.

Zoek je een trainer die jouw business kan vertalen naar herkenbare communicatie, dan beveel ik Harry van harte aan.

Jonathan Zaagman

Accountant / Jong & Laan

Wat een inspirerende middag was dat! Er hing een hele goede sfeer en dat kwam mede door jou! Je enthousiasme werkte aanstekelijk en je had het zichtbaar naar je zin.

Deze masterclass was een mooie manier om onze pay-off "Karakter telt!" op een persoonlijke manier van beeld en geluid te voorzien. Nu is het tijd om woorden om te zetten in daden. 

Jeany Wijnen

Ondernemer / Out of my Box

Haha...zo werkt het dus. Iemand wordt aanbevolen en vervolgens beveel je hem zelf weer aan. Dat doe ik graag.

Dank voor het plezierige coachingstraject. Presenteren blijft spannend, maar ik pieker niet meer over de inhoud en mijn eigen performance. Een zorg minder.

Is presenteren niet jouw ding, dan raad ik je 1-op-1 coaching bij Harry aan.

Renee Willems

Docent Communicatie / Avans Hogeschool

Je leert denken vanuit je publiek; welke taal spreken zij en hoe kun jij jouw verhaal daar op aanpassen? Hoe maak je het pakkend, zodat het blijft hangen?

Harry daagt je voortdurend uit en heeft handige tips en tricks die je meteen kunt toepassen. Fijn dat je na de cursus telefonisch kunt sparren om tot de beste versie van je verhaal te komen.

Meer weten?
Ik hoor graag jouw verhaal...

Ik ben te bereiken op 06-30795087 of per mail via harry@storybusiness.nl

Op de hoogte blijven van
mijn boek ‘Me, myself
and my story?’
Ontwerp & realisatie
Regenmakers Reclamestudio
Onze algemene voorwaarden